За община Етрополе и ОбС на БСП

                 Община Етрополе


Град Етрополе е разположен на сто километра от столицата на България – София. Етрополе има над 2500-годишна история. Възниква през VII-VI в. пр.н.е. Първите му заселници са траките от племето трибали. Преди 1989 г. икономиката в града се развива с бързи темпове – завод за микродвигатели, завод за преработка на дървесина, завод за преработка на кожи, завод за изработване на изкуствени бъбреци, рудодобива, горско и селско стопанство, фабрика за плетачество. 


Партийна история


    Лявото движение в Етрополе има дълга история. Още с учредяване на БРСДП в Етрополе се появяват пропагандатори на левите идеи. Основоположник на партията е Александър Атанасов през 1902г. Етрополската партийна организация е била винаги в първите редици на борбата за защита на родината. За това говорят и много паметници, пред които всяка година отдаваме почит на загиналите в борбата против фашизма и капитализма.- паметникът на братската могила в местността Сухата река, Арабаконак, село Ямна, село Брусен, село Лопян/ паметник на загиналите партизани от червенобрежкия отряд/.В редиците на загиналите от Етрополе са Марко Проданов, Григор Гочев, Мико Лаков,Никола Михайлов, Пейо Кринчев, Йордан Кесяков,Никола Цановски, Вутьо Миков, Марко Марков, Матьо Воденичаров, Александър Спасов,Александър Атанасов, Григор Гошев, Димитър Маринов, Марийка Гаврилова, Недялко Йосифов,Марин Цолов, Дончо Тепавичаров.
През 2002г. с честване бе отбелязана 100-годишнината от социалистическото движение в Етрополе. Бяха наградени всички социалисти, които с дейността си са допринесли за отстояване на социалистическите идеи. 
Общинската организация има 15 основни организации – в Бойковец, Рибарица, Ямна, Лопян, Брусен, осем основни организации в града, два клуба по интереси и една младежка организация.
Ежегодно социалистите от Етрополе отбелязват първи май, Девети септември, възпоменателни митинги на паметниците на загиналите партизани и ятаци.


Общински съвет на БСП:
Председател – Станка Димитрова
Изпълнително бюро на БСП – Етрополе:
Давид Давидов зам.- председател
Мила Манчева
Стефан Борисов
Георги Нинов
Владимир Александров
Николай Билев
Боряна Керемидска
Цветана Василева
Георги Христов
Мариян Маринов
Чавдар Крачунов
Елена Гешовска
Спас Мулетаров
Здравко Чинов
Радка Толева
Движение на жените социалистки – Цонка Крачунова
Съюз на ветераните – Георги Нинов
Председател на  МО – Павлета Давидова
Контролна комисия – Надка Райкова 
Кмет на село Брусен: Цветан Чиков
Кмет на село Лъга – Николай Найденов – от 1989г. до сега
Кмет на село Ямна - Иван Венков
Кмет на село Лопян  - Радка Домусчиева 
Кмет на село М.Искър- Цайко Цайков 
 

Представителство на БСП в Общински съвет-Етрополе:

  • Боряна Керемидска
  • Владимир Александров
  • Мила  Манчева
  • Пламен Иванов
  • Давид Давидов
  • Пенко Нинов

АнкетаВиж всички анкети

Видео

БСП в социалната мрежа

СъбитияВиж всички събития

Документи