Корнелия Нинова: Ние сме гарант за суверенната ни, свободна, равноправна на другите европейски народи България

Мар 24, 2017 Новини БСП 0 32742

Вие сте свободни хора. Излезте, гласувайте без страх, без натиск, без опасност, че ще загубите работните си места и или семействата ви ще пострадат

„Още на 27-ми март БСП ще издигне високо глас за национално съгласие върху няколко теми. И имате в наше лице гарант, че ще се борим и отстояваме суверенната ни, свободна, равноправна на другите европейски народи България. Страна, в която живеят свободни, образовани, здрави и работещи хора“. Това заяви председателят на БСП Корнелия Нинова пред над 2000 граждани в Северен парк. Тя подчерта, че страната ни е изправена пред много предизвикателства. „Националният суверенитет, териториалната цялост, сигурността на България и на всеки гражданин“, уточни Нинова. На второ място тя посочи председателството на България на ЕС и шансът на върха на това председателство да заявим категорично, че си искаме общия европейски дом, като равноправни с другите европейски народи, а не Европа на две скорости и българският народ -във втория двор на Европа. „На трето място – народът ни се топи. Демографската катастрофа е страшна. Да се обединим и да го спасим чрез политиките за образование, което може всяко дете да си позволи – качествено и обвързано с икономиката. Здравеопазване, до което всеки има достъп. За икономика и работни места. За земеделие, чрез което българската земя да изхранва българския народ. Наука, култура и духовност, която да спаси българщината“, допълни Нинова. Тя подчерта, че кампанията е била много емоционална, енергична, човешка и благодари на хилядите активисти на БСП и на десетките хиляди българи, с които са се срещнали и разговаряли през последния месец. „Разбрахме и усетихме болките на народа си. Но видяхме  в очите им надежда и желание за промяна, които свързват с нас“, уточни председателят на БСП. По нейните думи младите хора искат да им се гарантират условия да работят, да живеят и раждат децата си в България. „Видяхме го в очите на учители, които искат да преподават спокойно българската история, култура, българския език и да бъдат уважавани хора. Чухме го в думите на лекарите, които иска да ни лекуват, а не да са бюрократи“, подчерта тя. Според нея малкият и среден бизнес искат равни условия за работа, а не рекет и натиск от държава, бюрокрация и монополи. „Посланието към нас беше едно: грижете си за народа си, а не за личния интерес. Българи, гарантираме ви, че ще изпълним тази заръка. Но най-важното е, когато излизаме от този парламент, вие да кажете, че българските социалисти промениха България и работиха за народа си“, категорична е Нинова.

„Вие сте свободни хора. Излезте, гласувайте без страх, без натиск, без опасност, че ще загубите работните си места и или семействата ви ще пострадат. Заедно да направим промяната, за да задържим младите, да върнем онези, които са навън. Да помогнем на възрастните да живеят достойно, активните да работят. Ето за такава България мечтаем, но и работим. И ще я постигнем, ако ни подкрепите с бюлетина №10. Не заради нас, а заради България, която обичаме“, заключи Корнелия Нинова.