Жители на Горна Малина се срещнаха с народните представители Иван Ченчев и Николай Цонков

27.10.2018

Народните представители от ПГ на "БСП за България" Иван Ченчев и Николай Цонков се срещнаха с жители на Горна Малина във връзка с розясняването на "Визия за България". Жителите на населеното място заявиха, че подкрепят предложенията в проекта в образованието, здравеопазването, повишаването на доходите на хората, енергетиката и други. Те да додаха своите предложения за допълване на документа.

„Ние, от ПГ на „БСП за България”, целим да променим модела на управление. От срещите ми с хората по страната мога спокойно да кажа, че народът е обединен по този въпрос”. Това заяви Иван Ченчев . „Гневен съм като човек, от това, което се случва в България”, каза още той. Депутатът коментира, че БСП е последователна в приоритетите и идеите си, докато правителството  “работи на парче”. Ченчев допълни, че имаме нуждата от импулс, за да вървим напред, „Едва след това може да се говори за числата. Ние питаме хората и ще продължаваме да ги питаме”, заяви той.

„През последните години се срива доверието в армията, а социалният статус на военнослужещите е на критично ниско ниво. Те нямат мотивация да служат на България. Ние искаме да повишим и върнем доверието на българския военнослужещ и армия. Да я направим модерна и боеспособна”, каза депутатът от левицата Николай Цонков. Той добави, че във „Визия за България” е посочено, че хората в отбраната са най-важни, макар и въоръжението да не отстъпва със своята роля и значение. „Трябва да се върнат социалните привилегии и да се подобрят условията за работа на военнослужещите, заедно с модернизацията. Ако питаме младите хора, дали ще минат през военно обучение, много малка част ще отговорят положително. Ролята на армията е да дисциплинира и да учи на патриотизъм. Именно това искаме да изградим отново и да върнем ролята на армията”, заключи Николай Цонков.