Иван Ченчев: В Народното събрание трябва да има широка палитра от експерти. БСП ги предложи

80% от българските граждани не одобряват това управление, това означава, че трябва да има смяна на модела

„Борбата на предстоящите избори ще е тежка, защото е за промяна на модела. Ние сме уверени и спокойни, и вярваме, че българските граждани ще могат честно да упражнят своя вот. Затова ние настоявахме да има машинно гласуване и видеонаблюдение по време на преброяването.“ Това заяви народният представител от парламентарната група на “БСП за България“ Иван Ченчев в ефира на Евроком.

В предаването “Делници“ той обясни, че коалицията “БСП за България“ се запазва същата, форматът не е променен. По думите му партията ще заложили на вече изпитаното и провереното.

„Доволен съм, че ръководството на БСП обърна сериозно внимание на спорта“, заяви той по повод новите попълнения в гражданските квоти.

„В Народното събрание българското представителство трябва да бъде от широка палитра от експерти. Затова в гражданската квота имаме много лекари, много юристи и различни експерти. Това говори добре за политиките на БСП, защото половината от тези завидни личности ни потърсиха сами“, каза още социалистът.

„На фона на огромния брой невалидни бюлетини на последните избори е нормално голяма част от българските граждани да смятат, че предстоящите избори са предопределени“, смята Иван Ченчев. Той добави, че БСП е готова да направи паралелно преброяване.

Българските граждани, както и ние, се надяваме това статукво да не се запази - 80% от българските граждани не одобряват това управление“, изтъкна Ченчев.

„Това означава, че трябва да има смяна на модела. Проблемите са много, скандалите са всеки ден – нещо, което не бива да продължава. Да сменим модела на управление означава да променим България“, категоричен бе депутатът от левицата.

По думите му БСП е готова със своите послания, четири години партията последователно е била категоричната алтернатива – единствената, която може да смени този модел на управление.

„Гражданите ни ще видят детайлно програмата ни с конкретни приоритети. Ние бяхме първи готови и с регистрацията на партията, и с листите, и с водачите на листи – това говори за енергия в партията и гаранция, че ще достигнем до всеки български гражданин“, категорично заяви Ченчев.

Според него посланията на БСП вече са стигнали до голяма част от българските граждани – преизчисляване на всички пенсии, болниците да не са търговски дружества, достъп до здравеопазване, здравеопазване на регионален принцип.

„Време е изборите в България да бъдат честни и с реални послания“, заключи Иван Ченчев.