Иван Ченчев: Не подмяна, а промяна трябва да се случи

Юни 26, 2021 Новини БСП в медиите 0 2007

26.06.2021

"ИТН не бяха партия на протестите, не получиха протестен вот, те получиха наказателен. Хората дори не знаеха кои са в листите им, сега на плакатите им няма лица. Никой не знае каква е листата на Слави Трифонов в София-област. Миналият път стратегията им беше да ги няма като медийно присъствие и на терен. ИТН трябва да се казват "Няма Такава Партия", защото няма такава партия, която втори избори да казва на хората: "Вие ни изберете, пък после ние ще ви кажем какво ще правим". Нали протестът беше спонтанен, нали не трябваше да се политизира. Тези, които яхнаха протеста и направиха партия, излъгаха и подведоха хората. Ние слушаме хората, не само защото се променяме и обединяваме, а защото следваме техните политики. Бойко Борисов е свършен, защото спечели изборите, но не можа да управлява. ГЕРБ вече са минало. Не подмяна, а промяна трябва да се случи", заяви Иван Ченчев, водач на листата на "БСП за България" в 26-ти МИР София в "Предизборно студио" по БСТВ.

Ченчев разкритикува остро досегашното управление на ГЕРБ и коментира част от последствията от него: "Проблемите в София са много. Две години се борим се за шумоизолираща ограда на магистрала „Хемус“ през село Чурек, излива се прах, кал и вода, до момента нищо и хората продължават да се мъчат. Да не говорим за стари водопроводи. В Етрополските села едно време хората сами са си правели водопроводи, сега това всичко е заминало. Не искат да финансират, защото жителите в някои села са под 650 човека."

Кандидатът за депутат коментира своята листа и желанието на БСП за незабавно преизчисляване на пенсиите: "Чрез преизчисляването на пенсии ще се преодолеят неравенства. Има големи диспропорции – хора, работили една и съща професия, но пенсионирали се в различни години, получават съвсем различна пенсия. Хвърлиха по 50 лева на нашите пенсионери, а в същия момент всичко се увеличава и няма никакъв ефект. В нашата листа имам хора, които са със завидна тежест, имаме областен управител, учител, професори, университетски преподаватели, много млади хора. Да внимават хората да не дойде подмяната и да четат между редовете. Единствените, които имат програма, екип, които 5 години показваха всички недъзи, бяхме ние от БСП."