Левицата пред бизнеса в София област: БСП няма да вдига данъци

07.07.2021 г.

Водачите на БСП в София-област и 24-ти МИР в София Иван Ченчев и Георги Свиленски се срещнаха с крупни представите на бизнеса в Индустриалната зона в Костинброд по желание на предприемачите.

Те посетиха предприятия в района и обсъдиха проблемите на бизнеса и очакванията му. Свиленски и Ченчев посетиха фабриката на „Ролпласт” – най-голямата компания в отрасъла си на Балканите.

Ченчев и Свиленски проведоха конструктивен разговор със собственика Светлин Николчев. Малко по-късно представителите на БСП проведоха беседа и със служители, и работници от "Ролпласт", които са над 500 души. Последва среща с инвеститори от останалите фирми на територията на Индустриалната зона. Предприемачите призоваха за подкрепа на индустрията от държавата.

От бизнеса призоваха за подкрепа за индустрията от държавата. Те споделиха необходимостта от изграждане на пречиствателна станция, своевременна реконструкция и увеличение на капацитета на подстанция “Костинброд”.

От бизнеса изтъкнаха важността част от корпоративните данъци да отиват директно в бюджета на общината, в която са регистрирани субектите, и изразиха недоволството си, че поради липса на правилници и наредби не може да заработи Законът за индустриалните паркове.

Инвеститорите изразиха надежда за улесняване на бизнеса и по-тясно сътрудничество, като се оплакаха от липса на комуникация с досегашните управляващи.