Водачът в 26 МИР Иван Ченчев и социалисти от Ботевградска община засадиха дръвчета и храсти

01.11.2021г.

В днешния слънчев ден социалисти от община Ботевград, заедно с кандидатa за народен представител от БСП Иван Ченчев – водач в София област и Валя Ричанек – кандидат за народен представител от Ботевград, участваха в залесяването на фиданки и храсти край Братската могила в Литаково. В облагородяването на терена се включиха и двама кметове на Литаково-бивш и настоящ: Иван Благоев и Пешо Младенов.

Ченчев лично засади няколко растения и демонстрира добри умения в тази област. Самият той има корени от село Голяновци – Софийска област, където е възпитан в дух на родолюбие и обич към земята. В детските си години Ченчев е прекарвал лятната си ваканция при баба и дядо,където е усвоил похватите на земеделието.

Неговият призив към младите хора е да не губят връзката с корените си и да хранят любов към природата. Заедно с него в залесяването се включи Валя Ричанек, която е любител на природосъобразния начин на живот. Според Ричанек опазването на българската природа трябва да е един от важните приоритети на бъдещото правителство.