Иван Ченчев в Литаково: БСП доказа, че е последователна в социалната си политика

10.09.2022 г.

“БСП доказа, че е последователна в социалната си политика - извоювахме безплатни детски градини и ясли, увеличихме размера на майчинството през втората година - от 650 лв. на 710 лв., минималната работна заплата се вдигна от 650 лв. на 710 лв. и ваучерите за храна - от 80 лв. на 200 лв. Увеличена бе минималната пенсия - от 370 лв. стана 467 лв., запазена бе ковид добавката в размер на 60 лв. под формата на “инфлационна добавка“, замразена бе цената на тока за уязвимите групи.” Това заяви Иван Ченчев, водач на листата на социалистите в Софийска област по време на разговора си с жители на ботевградското село Литаково. В срещата участваха и социалисти от други населени места на община Ботевград.

Майки потвърдиха думите му за безплатните градини и това, че са усетили подкрепа за майчинството.

“И продължаваме - безплатни лекарства на деца до 14 години, безплатни учебници до 12 клас”, добави Иван Ченчев, като част от приоритетите на левицата занапред. БСП ще продължи мярката нулев данък върху доходите от труд до навършване на 26 години, освобождаване от данък за стартиращи компании, увеличаване на минималната работна заплата на 850 лв., осигуряване на необлагаем минимум в размер прага на бедност, като първа стъпка към прогресивно подоходно облагане. Важен приоритет за левицата си остава осигуряване на евтини и гарантирани доставки на газ, включително от „Газпром”.

„БСП остава гарантът за това социалната политика в подкрепа на децата, младите хора и семействата и възрастните хора да продължи - затова е важно да се гласува с номер 28 в бюлетината”, подчерта Иван Ченчев.