Георги Свиленски и Иван Ченчев от Ботевград: С 28 ще преведем България през кризите

Пред препълнената зала двамата социалисти благодариха за заявеното доверие към БСП

„За 7 месеца БСП върна ролята на държавата. Днес имаме решения и 10 ясни стъпки, за да преведем България през кризите и зимата, и да не допуснем да бъде въвлечена във война.“ Това заявиха пред препълнената зала в Ботевград водачите на листи на „БСП за България“ в 24 МИР София Георги Свиленски и в 26 МИР София-област Иван Ченчев и благодариха на хората за силната подкрепа и заявеното доверие към БСП.

„България е обхваната от кризи – цените по магазините, тока, газа, те трябва да бъдат овладени. Важното решение за хората днес е компенсиране на инфлацията с повишаване на доходите. БСП има ясен план от 10 стъпки за първите 100 дни управление“, посочи Георги Свиленски. Той изтъкна, че е важно българските граждани да гласуват, за да продължат социалните мерки, защото „БСП обещава и изпълнява“.

„Когато хората гласуват с номер 28 – всъщност гласуват за себе си. Усетиха го по джоба си и разбраха, че ние не ги делим на млади и стари, на поколения – за нас всички са важни“, заяви водачът на листата на социалистите в София-област Иван Ченчев и посочи: „БСП ще отстоява, както досега, подкрепата за възрастните хора – увеличихме пенсиите, сега предлагаме справедливо преизчисляване на всички пенсии и увеличаване на „вдовишките“ надбавки. Но БСП предлага и изключителна грижа за младите – до навършването на 26 години те да бъдат освободени от данък. Ще го направим, както извоювахме и безплатните детски градини в помощ на младите семейства“, каза още той.