Социалисти от Ботевград пред Ченчев и Вигенин: Конгресът постави пред БСП въпроса кой работи за страната си и кой лобира за лични интереси

Общинската конференция подкрепи социалната политика на БСП в 48-ото НС и единодушно номинира Иван Ченчев за водач на листата в Софийска област

Социалистите в Ботевград подкрепиха социалната политика на БСП и дадоха положителна оценка на работата на парламентарната група в 48-ото НС. “С вашата инициатива, активно участие и решаваща поддръжка бяха приети редица важни за хората закони в социалната област като безплатните учебници за всички деца и увеличаването на минималната работна заплата”, обърнаха се делегатите на конференцията към представителите на ръководството и депутати в миналия парламент Иван Ченчев и Кристиан Вигенин.

Важните въпроси, стоящи пред страната и пред БСП днес, бяха засегнати както в докладите, така и в последвалия активен и откровен разговор, продължил близо час и половина.

Общинската партийна организация счита, че след заседанието на 50-ия Конгрес е настъпило “време разделно” за партията, което поставя въпроса кой работи за страната си и кой лобира за личните си интереси, заявиха делегатите.

Социалистите аплодираха Иван Ченчев в изказването му за битката, която БСП започна в защита на българското семейство и деца. „Българската социалистическа партия спря опита под прикрити текстове, уж за домашното насилие, да се вкарат текстове, които пряко кореспондират с Истанбулската конвенция и отварят пътя на джендър идеологията в българските училища и детски градини”, посочи Иван Ченчев.

Дългогодишният социалист и местен учител Иванка Караджова, преподавала на немалка част от хората в залата, продължи думите на Ченчев с емоционално изказване за обществени ценности и човешки качества, които трябва да си върнем днес, за да продължим напред.

Широко одобрение предизвикаха и думите на Кристиан Вигенин за това, че всеки социалист ще има думата както по въпроса с кого да се коалира БСП след изборите, така и за бъдещата програма каква партия да бъде БСП.

Общинската конференция единодушно номинира Иван Ченчев отново за водач на листата на социалистите в Софийска област. Преди това партийните организации в Горна Малина и Сливница също номинираха Ченчев за водач на социалистите в 26 МИР за вота на 2 април.