Иван Ченчев от Чурек: БСП настоява за по-високи доходи и силна държавна подкрепа

Жителите на Чурек, Потоп и Елешница: Благодарим на Иван Ченчев, Корнелия Нинова и БСП, че не допуснаха завод за отпадъци да трови землището ни 

“В БСП сме категорични: по-високи доходи и силна държавна подкрепа за хората, а не по-високи данъци и нова финансова тежест - това е решението във време на криза.” Това заяви водачът на листата на БСП в София-област Иван Ченчев по време на среща с жителите на елинпелинското село Чурек. Заедно с него бе и Георги Янакиев, четвърти в листата на социалистите за 26 МИР.Жители на Чурек, Потоп и Елешница благодариха на Иван Ченчев, Корнелия Нинова и на депутатите от БСП за това, че в края на 48-ия парламент не допуснаха на територията на землището на трите села да бъде изграден завод за преработка на твърди битови отпадъци при спорни екологични параметри. След сигнала на депутата от областта Иван Ченчев, цялата парламентарна група на БСП сезира институциите и внесе протестната подписка на хорото от трите села. 

"Продължаваме борбата за моста на Чурек и изграждането на шумоизолираща стена на магистралата край селото", заяви водачът на листата.

БСП получи силна подкрепа от хората в Чурек, Потоп и Елешница за каузата си джендър идеологията да не бъде допусната в българското училище, както и българските деца и семейство бъдат опазени.