Корнелия Нинова: Нека да поставим образованието на онова място, което му се полага, за да имаме силна държава

Май 24, 2015 СОФИЯ Новини БСП 0 759

Депутатът от БСП Лява България Корнелия Нинова се обърна към колегите си  в Народното събрание навръх празника на славянската писменост и култура

Депутатът от БСП Лява България Корнелия Нинова се обърна към колегите си  в Народното събрание навръх празника на славянската писменост и култура. Тя присъства на тържественото честване за 24-ти май в София, което започна  с шествие от Президентството и завърши при паметника на Светите братя  Кирил и Методий пред Народната библиотека. 
"Бих искала да се обърна към колегите, политици, и точно днес да им припомня, че ключовата дума за нас сега е "Образование", коментира Корнелия Нинова. "Защото само образованият народ може да има силна държава и работеща икономика. Защото образованият човек е свободен човек. Нека да поставим образованието на онова място, което му се  полага, за да имаме силна държава!", добави тя. 
Корнелия Нинова честити празника на всички българи и им пожела да не спират да се учат. "24-ти май е един от най-хубавите ни празници, в който се покланяме пред българските учители, пред хората на науката, изкуството, културата и духовността, каза още тя. "Бих искала да се обърна към всички тези будители с пожелание да имат кураж и да не се  предават. Да не спират по пътя на учението, защото те имат много  
специална мисия - да бъдат духовни водачи. А аз зная, че на водачите никога не им е лесно. Трудно е, но ние, политиците, ще ви подкрепяме във вашата мисия", заключи депутатът от левицата.