Михаил Миков поздрави жителите на с. Литаково по случай отбелязването на победата над фашизма

Убеден съм, че датата Девети септември свети достатъчно ярко за хората във вашия край. Нека не позволяваме нейната светлина да избледнява

„Убеден съм, че датата Девети септември свети достатъчно ярко за хората във вашия край. Нека не позволяваме нейната светлина да избледнява. Нека тази дата отново и отново ни напомня колко трудно и на каква цена дойде победата над монархо-фашизма, колко свидни жертви бяха дадени, как мъчително се изправи на крака Родината ни след годините на безогледна експлоатация и грабеж от страна на наши и чужди фашисти и капиталисти”, гласи поздравителният адрес, отправен от председателя на БСП Михаил Миков по случай отбелязването на победата над фашизма на Братската могила, с. Литаково.

„Нека в края на октомври се поздравим с успех и нашите кандидати, кметове и общински съветници, да започнат да отглеждат по места кълновете на това бъдеще”, се обръща още лидерът на социалистите към събралите се на паметното място.

 

Следва пълният текст на обръщението:

         

Уважаеми другарки и другари,

Скъпи приятели,

 

Убеден съм, че датата Девети септември свети достатъчно ярко за хората във вашия край. Нека не позволяваме нейната светлина да избледнява. Нека тази дата отново и отново ни напомня колко трудно и на каква цена дойде победата над монархо-фашизма, колко свидни жертви бяха дадени, как мъчително се изправи на крака Родината ни след годините на безогледна експлоатация и грабеж от страна на наши и чужди фашисти и капиталисти. Днес, 71 години по-късно, ние отново сме изправени пред пропаст. И ни е нужна точно светлината от онези не тъй далечни времена, за да потърсим и намерим своя нов път, своята позагубена вяра, своите истински сили да започнем най-сетне да градим. Защото, убеден съм, нашето бъдеще е в собствените ни ръце и е крайно време да ги протегнем един към друг и заедно, рамо до рамо, да сторим така, че то да бъде по-добро – и за нас, и, най-вече, за децата ни. Нека пробен камък за нас станат предстоящите избори. Нека в края на октомври се поздравим с успех и нашите кандидати, кметове и общински съветници, да започнат да отглеждат по места кълновете на това бъдеще.

Сърдечни поздрави до всички участници. Желая ви най-вече здраве!