Михаил Миков: Нашите кандидати няма да забравят, че са избрани от хората

Окт 05, 2015 Новини БСП 0 25205

Само участието в изборите може да направи гласът на всеки силен

„Искам да благодаря на деветимата  кметове социалисти в София област, които досега изпълняваха своите задължения с дойстойнство и мисъл за хората. Тези хора всеки ден решават проблемите на своите съграждани и то, когато държавата все повече товари общините, без да предоставя необходимия ресурс за работата им“. Това каза председателят на НС на БСП Михаил Миков по време на откриването на кампанията на левицата в Ботевград. Той бе категоричен, че  те заслужават уважение, защото имат висока отговорност, но показват и смелост, и характер с това, че се кандидатират за такива постове, когато БСП е в опозиция. Миков припомни, че Ботевград в последните години има славата на феодализиран град, в който разпределението на обществените поръчки се случва зад сцената на местната власт. По думите му в последните години някои възприемат за нормално да преминават от една в друга партия, но днес политиците трабва да са последователни в своите идеи и ангажименти.

„БСП е на 125 години, в които има периоди на борби, нелегалност, социалистическо строителство, управление и опозиция, но паритята е жива и продължава напред, защото е партия национална и идейна“, заяви лидерът на социалистите.  По думите му отчаянието е превзело политиката, а когато хората са отчаяни и не отидат да гласуват, тогава купувачите на гласове търгуват. „Само участието в изборите може да направи гласът на всеки силен. 25-и октомври няма да реши само въпроса кой ще седне на кметския стол, а и ще бъдат ли общините по-обърнати към хорта“, каза още председателят на БСП. Той бе категоричен, че няма друга партия на тези избори, която да е излязла със своите стандарти, освен БСП. „Затова днес ние искаме от нашите кандидати, когато получат вашето доверие, да не забравят,  че са избрани от хората, за да правят политика за обикновените българи. Носете гордо лявата идея, защото вие сте кандидатите на БСП и всички българи“, завърши Михаил Миков.

Христо Якимов: Приоритетите на БСП са в интерес на хората

„Нашата кампания е насочена към хората и всичките ни приоритети са в техен интерес. Ние искаме да направим Ботевград по-привлекателен за всички жители на общината“. Това заяви кандидатът за кмет на Ботевград от БСП Христо Якимов пред събралите се стотици граждани на откриването на кампанията на левицата. Той заяви, че жителите на общината 12 години са били свидетели на управление, насочено единствено в интерес на един човек и неговото обкръжение. „Ние искаме това да се промени . Ние, социалистите, искаме управлението на общината да бъде прозрачно и да въведем пряката демокрация и решенията да не бъдат вземани еднолично“, добави Якимов. Той припомни, че преди 12 години в Ботевград е имало  работещи общински фирми, а сега те едва кретат на ръба на оцеляването. Той добави още, че в пердишния програмен период жителите на общината са изгубили възможността да бъде финансиран голям воден проект. „Ние, кандидатите на БСП, имаме сили и възможности да направим такъв проект и да възстановим работата на общинските фирми“, заяви той. Якимов бе категоричен, че кандидатите на левицата ще работят и за подобраване на образованието и здравеопазването в общината. „Нека всеки от нас подходи с разум и гасува за промяната в Ботевград заради бъдещето на нашите деца. Нека им осигурим възможност те да се развиват в нашия град, а не из страната и чужбина, подкрепете ни с №17 в бюлетината“, призова Христо Якимов.