Корнелия Нинова: Нашите кметове и съветници няма да закриват училища и болници

Окт 19, 2015 ВИДИН Новини Избори 0 2744

Да продадеш гласа си за 50 лв. означава, че си продал следващите 4 г. за по 3 стотинки на ден

„Днес сме във Видин, за да гарантираме, че нашите кандидати са хора подготвени, професионалисти, отговорни и почтени, да гарантираме, че в следващите месеци, когато от кмета и общинските  съветници ще зависи съдбата на българското образование, здравеопазването и доходите на хората, те ще ги защитят”. Това заяви зам.-председателят на ПГ на БСП Лява България Корнелия Нинова на пресконференция във Видин днес. Тя участва в поредица срещи със симпатизанти на левицата в подкрепа на кандидата за кмет Людмил Димитров и листата за общински съветници.
Корнелия Нинова припомни, че правителството и мнозинството в Народното събрание са взели решение от 2016 г. да бъде намалено финансирането на общинските и държавни училища и на детските градини с 30 %. „Това означава, че повечето общински училища трябва да бъдат закрити. Алтернативата е кметът и общинските съветници да осигурят средства, защото закриването на училищата е първата стъпка към обезлюдяването на населеното място”, обясни Нинова. Относно здравеопазването тя бе категорична, че там, където има кмет и общински съветници от левицата, те няма да допуснат приватизация на общински здравни заведения. 
Другият категоричен ангажимент на кандидатите на БСП е, че няма да вдигнат данъците върху доходите на хората с 2 % от 2016 г., каквото е предложението на ГЕРБ. Напротив – кметовете и съветниците социалисти ще намалят таксите, като на първо място ще бъдат тези за детски градини.
Зам.-председателят на ПГ на БСП Корнелия Нинова, народният представител Филип Попов и кандидатът за кмет Людмил Димитров се обърнаха  към избирателите във Видин с призив да не продават гласовете си, защото достойнство не се купува. „Да продадеш гласа си за 50 лв. няма да реши нито един проблем, защото това означава, че си продал следващите 4 г. за по 3 стотинки на ден”, каза Нинова.