Социалистите от Златица с позиция срещу заплахите към кандидата за кмет от БСП

 Ние не се продаваме, Златица също

Социалистите от община Златица излязоха с позиция по повод заплахи, отправяни към кандидата за кмет от листата на БСП и партийни лидери на левицата в общината. „През изминалия месец БСП води позитивна предизборна кампания, не си позволи клевети, нападки и очерняне на който и да е от останалите опоненти”, пишат в позицията си социалистите. Те добавят, че  въпреки негативната кампания, която определени кандидати са водили към тях, социалистите са успели да спечелят доверието на жителите на Златица и левият кандидат за кмет продължава битката на балотаж, спечелвайки най - голям брой гласове. „Наясно сме, че срещу силна кандидатура се хвърлят всички усилия и се използват различни методи. Клевети, очерняне, популизъм, за това сме подготвени, за жалост това е и родната политика. Сега обаче нещата не стоят така”, пишат още социалистите. Те обясняват, че са се появили заплахи и ежедневни сигнали от техни съграждани за обикаляне на къщите и обещаване и раздаване на пари за подкрепа на конкретен кандидат. „Признаваме си, в това отношение подценихме нашите опоненти, но те явно имат много добър план как след това многократно да умножат вложените средства”, добавят те. Златишките социалисти са категорични, че пред тях няма друга алтернатива, освен да спечелят изборите. „Ние няма да позволим да се превърнем в нарицателно населено място за „изборен пазар“ в България. Няма да се поддадем и на каквито и да било заплахи и предупреждения. Имеме доверие в МВР, но още повече вярваме в населението и избирателите на Златица”, категорични са те  „Тук не говорим за леви и десни, за червени и сини, говорим за нашия дом! За нас не е самоцел еднолично да управляваме Община Златица. За нас е кауза да не позволим продажбата й!”, завършват те

Целият текст на позицията:

ПОЗИЦИЯ НА БСП ЗЛАТИЦА

            Във връзка с получени телефонни обаждания с конкретни заплахи към кандидата за кмет от листата на БСП и партийните лидери от БСП в Златица, заявяваме следното:

 През изминалия месец, БСП води позитивна предизборна кампания, не си позволи клевети, нападки и очерняне на който и да е от останалите опоненти. И въпреки негативната кампания, която определени кандидати водеха към нас, ние успяхме да спечелим доверието на жителите на Златица и нашият кандидат за кмет продължава битката на балотаж, спечелвайки най - голям брой гласове!

 Наясно сме, че срещу силна кандидатура се хвърлят всички усилия и се използват различни методи. Клевети, очерняне, популизъм, за това сме подготвени, за жалост това е и родната политика. Сега обаче нещата не стоят така. Появиха се заплахите и ежедневните сигнали от наши съграждани за обикаляне на къщите и обещаване и раздаване на пари за подкпрепа на конкретен кандидат. Признаваме си, в това отношение, подценихме нашите опоненти, но те явно имат много добър план как след това многократно да умножат вложените средства. Признаваме също, не очаквахме подобен избор! Виждахме и работихме в посока за балотаж с различна кандидатура, където не изключвахме и загубата! Никога до този момент тази кампания за нас не е била на живот и смърт. Целта не оправдава средствата. Все пак говорим за нашия дом. Сега обаче нещата не стоят така. Пред нас няма друга алтернатива освен да спечелим изборите. Ние няма да позволим да се превърнем в нарицателно населено място за „изборен пазар“ в България. Няма да се поддадем и на каквито и да било заплахи и предупреждения. Имеме доверие в МВР, но още повече вярваме в населението и избирателите на Златица. Открито се обръщаме и подаваме ръка към всичките ни опоненти. Тук не говорим за леви и десни, за червени и сини, говорим за нашия дом! За нас не е самоцел еднолично да управляваме Обшина Златица. За нас е кауза да не позволим продажбата й!

НИЕ НЕ СЕ ПРОДАВАМЕ! ЗЛАТИЦА СЪЩО!

Общински съвет на БСП Златица