БСП-Етрополе сигнализира прокуратурата и полицията за усилено купуване на гласове

Окт 28, 2015 Новини Избори 0 2459

След като един месец определени лица събираха лични данни – трите имена, адреси и ЕГН-та, от 19 октомври вече се раздават по 50 лв. на всички записани

От БСП-Етрополе сигнализираха Окръжна прокуратура София и Областната дирекция на полицията, че в града и селата се извършва усилено купуване на гласове за местна коалиция ЕТРОПОЛЕ, съставена от ПП БАСТА и ПП АБВ.

„След като един месец определени лица събираха лични данни – трите имена, адреси и ЕГН-та, от 19 октомври вече се раздават по 50 лв. на всички записани”, пишат в сигнала си социалистите. По думите им предстои упражняване на контрол над купените избиратели чрез изнасяне на бюлетина от няколко секции и създаване на така наречената „индианска нишка”. „В тази връзка Ви призоваваме да упражните своите вменени от Конституцията на Република България права и задължения и да проведете специализирана полицейска акция с цел установяване и задържане на всички съпричастни към купуването на гласове лица”, пише още в сигнала, като се посочват и конкретните лица, ангажирани с купуването на гласове.