Владимир Георгиев: Хората трябва да усетят Левите стандарти чрез конкретни стъпки

Непрекъснато трябва да сме до хората, да ги чуваме, допълва кметът на община Самоков

Доверие за втори пореден мандат се печели трудно и с много работа, твърди кметът на община Самоков - Владимир Георгиев, в своето видео обръщение след проведения в началото на месец декември семинар за представителите на БСП в местната власт.

"Непрекъснато трябва да сме до хората, да ги чуваме. Най-вече тези неща, които ни поставят като проблеми - да видят, че в най-кратки срокове има начини те да се решават!", категоричен е градоначалникът. Преизбирането му като кмет още на първия тур на Местни избори 2015, дава увереност на Георгиев, че поетата от него посока е вярна и трябва да бъде продължена и в новия мандат. Бъдещите приоритети в дейността му са: инфраструктура, образование, благоустрояване на детски градини, развитие на спорт и култура.

"Много е важно хората да усетят Левите стандарти. Как, по какъв начин нашите деца и родителите им да ги усетят, ако ние не направим конкретни стъпки?", заявява кметът и прилага примери за успешната реализация на приетите от БСП "Леви стандарти за управление в местната власт" в община Самоков. Сред тях е запазването на ученическата спортна школа, при която общината е може би единствената в България, която дава заплатите на треньорите. Също така, според сключеното споразумение с фирмата-концесионер, всяко дете може да кара абсолютно безплатно ски на Боровец, по една седмица в месеца. През тази зима споразумението трябва да бъде приложено, заявява Владимир Георгиев.