36 години град Правец

16.11.2017 г.

16 октомври е денят, в който преди 36 години малкото китно селце, става град. Оттогава започва историята на градеж,  благоустрояване и просперитет. Днес, с празничен спектакъл в Народно читалище "Заря 1895" град Правец бе отбелязана бележитата годишнина. 

Гости на празника бяха лидерът на БСП Корнелия Нинова, народният представител от БСП Иван Ченчев,  Красимир Живков -зам.министър на околната среда и водите, Иван Гавалюгов – кмет на община Ботевград, Ирена Петрова- директор на РИОСВ-София, Стефан Димитров-директор на  „Басейнова дирекция“, Александър Горанов-директор на Регионална здравна инспекция, почетни и заслужили граждани на община Правец, бивпи и настоящи общински съветници и кметове.

За празника на Правец поздравителен адрес е изпратил президентът Румен Радев.

Приветствие към всички жители на град Правец и общината отправи кметът  Румен Гунински. Той благодари на всички общински ръководители, допринесли за развитието и благоустрояването на града, на всички общински съветници и граждани за приноса в развитието на града. Кметът благодари и на младите хора, които казаха в предшестващата програма, че обичат Правец, като родно място.

„Уважаеми съграждани, уверен съм, че всички ние обичаме своя град. Уверен съм, че всички ние ще работим за благополучието на нашия град.“, заяви от сцената кметът Гунински. Той покани лидера на БСП Корнелия Нинова, която прочете поздравителен адрес от името на Националния съвет на БСП:

„Правец е един от емблематичните български градове, който е съхранил своята историческа идентичност и култура. Правец е град, който с годините отстоя мястото си, ролята си и символиката, която носи с гордост и самочувствие. Днес  община Правец е пример за добро управление, за постигнати изключителни резултати  в благоустрояването на този край. Пожелавам на жителите на общината здраве, благополучие и нови възможности, които ние сме убедени, че вие като кмет ще реализирате за една още по-европейска и модерна визия на града“. В своето слово Нинова каза:“Гордеем се с Вас, с вашия екип и с жителите на града, че го превърнахте в образец за цялата страна. Вашето управление е обърнато с лице само към едно – към живота на хората и към техните тревоги , към решаването на техните проблеми".

Празничната програма продължи с музикален поздрав към жителите на община Правец и техните гости, с изпълненията на фолклорен ансамбъл "Родопа" и със специалното участие на народната певица  Валя Балканска.