Хората от Новачане към БСП: С активна политика държавата да спре демографската катастрофа

Дек 06, 2018 ПЛЕВЕН Новини Избори 0 2394

06.12.2018

Хората от село Новачене, Плевенска област, поискаха пред народните представители от ПГ на „БСП за България” Димитър Данчев и д-р Илиян Тимчев държавата да се включи с активни политики за справяне с демографската катастрофа. Двамата представиха подробно проекта „Визия за България” пред събралите се. Хората бяха категорични, че малките населени места са буквално забравени от държавата и са обречени на доизживяване. По думите им е нужна промяна в Избирателния кодекс, която да даде правото и на най-малките населени места да избират кметовете си, а приходите в бюджета на малките общини да остава по места. Те поискаха от народните представители здравеопазването да бъде безплатно за всички здравноосигураващи се граждани, а в малките населени места да не се позволява изграждане на частни болници. Жителите на селото споделиха, че откакто селото е включено към В и К Асоциацията се е увеличила драстично само цената на водата, докато водопреносната мрежа продължава да е в същото окаяно състояние.

Гулянци към БСП: Държавата ясно и внимателно да планира политиките си

По- късно народните представители Димитър Данчев и д-р Илиян Тимчев се срещнаха и с хората от гр. Гулянци. Жителите му поискаха от тях държавата по-ясно и внимателно да планира и ремонтите на инфраструктурните обекти, и публично-частните партньорства.  Те изразиха недоумение, че в един град в България може да има над пет болници, а в друг да има само една. Хората бяха категорични, че „голямата” промяна за последните 30 години в страната е, че бюрокрацията е обхванала всички сфери на властта и управлението на страната. Хората от Гулянци поискаха връщане на професионалното обучение в България, защото то може частично да помогне за справяне с безработицата. Двамата народни представители от левицата обясниха, че голяма част от политиките във „Визия за България” са били предложени от тях още преди гласуването на бюджета за следващата година, но управляващите са ги отхвърлили.

Село Божурица: Сложете край на мутро  – олигархичния модел!

Хората от село Божурица поискаха от зам.- председателя на ПГ на "БСП за България Христо Проданов и депутатите от ПГ на „БСП за България”  Петър Витанов и Стефан Бурджев на следващите избори БСП да сложи край на мутро-олигархичния модел на управление. Те бяха категорични, че именно този модел е овладял целия регион, натиска и заплашва по време на избори. „Превзели са всички икономически активи в региона и най-вече цялото земеделие е под техен контрол”, категорични бяха хората. Те поискаха от депутатите от левицата да се сложи край и на неравномерното развитие на земеделския отрасъл. „Субсидиите отиват главно за зърнопроизводители за сметка на земеделието, което създава работни места, като зеленчукопроизводство, овощарство и животновъдство”, казаха хората от село Божурица. Депутатите запознаха събралите се с всички идеи и предложения във Визия за България. По късно Христо Проданов и Петър Витанов посетиха град Тръстеник. Там гражданите бяха категорични, че основните стълбове за функционирането на държавата са икономиката, здравеопазването образованието и сигурността. Те изразиха очакване тези сектори да бъдат изцяло реформирани, за да дадат икономическа перспектива на гражданите, да повишат доходите, увеличат раждаемостта и да намалят смъртността. „Това ще доведе до решаване на основните въпроси като държавата а именно демографската катастрофа и бедността”, казаха гражданите пред Проданов и Витанов, които ги запознаха  с проекта „Визия за България”.