Месец след като обеща, Иван Ченчев се върна с решение за моста и пътя в село Чурек

16.02.2022 г.

По-малко от месец след като хората в Чурек поставиха пред Иван Ченчев въпроса за тежкото състояние на моста в центъра на селото и пътя от Елешница до Витинска река, народният представител от "БСП за България" се върна с решение.

“Мостът е пред срутване, притесняваме се да не стане беля”, заявиха пред Ченчев кметът Татяна Михайлова и жители на Чурек на среща в читалището през януари. Тогава те поставиха и въпроса за състоянието на пътя от Елешница до отбивката за Витиня, който е в изключително тежко състояние, но е важен за придвижването на жителите на Чурек.

„Проведох среща с областния управител на Софийска област Иван Иванов, който се ангажира с проблема веднага. Поставихме пред регионалния директор на Областно пътно управление въпроса за  това, че ремонтът на моста и пътя е належащ. Имаме уверенията от него, че до два месеца ще бъдат проведени процедурите за избор на изпълнители и ремонтните дейности започват“, отчете се за свършената работа Иван Ченчев.

Народният представител, който вече четвърти мандат е избиран от София-област, подчерта пред хората в Чурек, че продължава да следи развитието на другия важен за тях проблем – изграждането на шумоизолираща стена по магистрала „Хемус“. 

Заради тежкия трафик по магистралата хората са подложени на шумов терор, а върху къщите им буквално се изсипват прах, кал и мръсотия. 

Иван Ченчев отправи питане в парламента до регионалния министър Гроздан Караджов. „Чакаме конкурс, за да се обяви фирма-изпълнител“, каза пред жителите на Чурек народният представител от БСП.