Корнелия Нинова и Атанас Мерджанов подкрепиха проф. Анелия Клисарова за кмет на Варна

Окт 04, 2015 ВАРНА Новини Избори 0 2766

Анелия Клисарова ще отиде на балотаж

„Проучванията категорично показват, че ще има балотаж между кандидата за кмет на Варна, подкрепен от БСП, проф. Анелия Клисарова, и между кандидатите ни за районни кметове.  Това доказва, че нашата листа, която е комбинация от нови и млади лица, мъдри и опитни хора, и гражданска квота, е дало положителен резултат за левицата”, коментира пред медии Борислав Гуцанов, водач на листата за общински съветници на социалистите във Варна.  Той подчерта, че не очаква изненади след края на изборния ден, свързани с резултатите, които сочат проучванията на социолозите. „Освен, ако някои финансови параметри не ги променят, но се надявам органите на реда да си свършат работата”, допълни Гуцанов. Той определи изтегления заем от 43 милиона лева като предателство към Варна и риторично попита кой е взел решение това да се случи. „Да ремонтираш път и да направиш шадраван не е повод за шампанско. Нашата основна задача е икономика и разкриването на нови работни места. Това, за съжаление, не е в приоритетите на настоящото правителство и на управниците на града”, коментира водачът на листата на БСП-Варна.

„Инфраструктурата е задължение на кмета. Не трябва да се реконструират пътни артерии няколко месеца преди избори, а през целия мандат”, каза проф. Анелия Клисарова. Тя уточни, че не може хаотично да се строи и да се правят ремонти, а трябва да има план, приоритети и да се следи изпълнението им. „Предлагам съвсем конкретни мерки. Изключително важно е в управлението на града да вземат активно участие варненци“, категорична е тя. Според нея кметът не трябва да стои затворен в кабинета си. „Аз ще бъда сред варненци по варненските улици. Ще ги слушам и ще управлявам заедно с тях. Административните преписки трябва да станат публично достояние и да ги има в електронен вид, за да може всеки да следи движението им. Аз ще имам приемни дни и по районните кметства, защото не всеки може да стигне до кмета”, обясни проф. Клисарова. 

Своята подкрепа за кандидата за кмет на морската столица, подкрепен от БСП и за кандидатите за общински съветници на социалистите, лично изразиха и зам.-председателите на ПГ на БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ Атанас Мерджанов и Корнелия Нинова.

„ГЕРБ абдикира от тази кампания. Нейни представители отсъстват от предизборните дебати. Това прави впечатление и във Варна. Като цяло отсъства дебатът за морския град”,  обърна се към медиите Мерджанов. Той изрази притеснения, че с наближаването на изборния ден „избуяват порочните практики за купуване на гласове, страх и сплашване”. „Кметовете на управляващите, включително и варненският, бягат от дебат именно заради тези и други подобни неудобни въпроси”, уточни Мерджанов и подчерта, че единствено БСП е алтернатива на настоящото управление.

„Нашите оръжия срещу тези порочни практики са две -  реална политика и личен контакт с хората. Кметовете ни ще бъдат алтернатива на централната власт. Ще бъдат създадени общински фондове за надарени деца, за младите семейства – подсигуряване на общински жилища, за възрастните хора – клубове, където да развиват социална дейност и да се чувстват полезни. Нашите кметове веднага след 25-и октомври ще заявят категоричната си позиция против планирания данък от 2%”, обобщи зам.-председателят на парламентарната група Корнелия Нинова. Във Варна тя се срещна с жители на районите „Младост” и „Одесос”. В разговорите бяха обсъдени проблеми, свързани със здравната и пенсионната реформи, предлагани от ГЕРБ. По думите й управляващите не работят в услуга на хората.