Иван Ченчев: Науката в спорта беше пренебрегната тотално, трябва да има научен спортен център

Мар 27, 2021 Новини БСП в медиите 0 1356

27.03.2021г.

Остава една седмица до изборите, а ГЕРБ изнесоха пресконференция за изборите и признаха, че цари тотален хаос. "Това е тактика на ГЕРБ, това е техен изборен кодекс, който те са приели. Ако бяха за честност на изборите най-малкото щяха да участват в среща за провеждане на честен вот, второ щяха да допуснат да се приеме нашето предложение в Народното събрание за видеонаблюдение на преброяването. Това навежда на мисълта, че искат да скрият броенето. Искахме да бъде въведено машинно гласуване, те въведоха смесена система. На ГЕРБ никой не бива да вярва. Знам, че има притеснени хора, но страх не бива да има. Има административен и корпоративен вот, който може да бъде преодолян единствено от хората. Въпреки епидемията този вот ще присъства в изборния ден, те си пазят заплатите, а другите хора си пазят живота и затова трябва да отидат до урните. За 10 години управляващите разделиха хората, но смятам, че ще се завърне българското самосъзнание. Сега виждаме, че от Европа подкрепа за Борисов няма, тя започва да разобличава всяка негова лъжа", заяви Иван Ченчев, водач на листата на "БСП за България" в София-област за зрителите на "Предизборно студио" по БСТВ.

На въпроса доколко се различава стандартът на столицата и областта, Ченчев заяви категорично: "Крещяща е разликата, ножицата е отворена много широко. Тези хора трябва да получат грижата, от която се нуждаят. Тези 50 лв., които Борисов раздава на възрастните предизборно всъщност са "изядени" от огромното поскъпване на стоки от първа необходимост. Тук става не само дума за цени, а за живота на хората."

Ченчев обърна внимание на това каква политика трябва да се води за спорта, какво е състоянието на спортните бази и какво направи ГЕРБ за последните 10 години: "Науката в спорта беше пренебрегната тотално, трябва да има научен спортен център, който да се занимава с това, да има кадри които да го правят. Това нещо ще ни вдигне като здрава нация. Аз знам, че се правят статистики и изследвания, но за съжаление на парче. 10% от децата до 1-ви клас имат гръбначни изкривявания, трябва да се предприемат действия. Залата в Бургас още не е завършена, 2014г. беше отпуснат терена и известна сума, сега сме 2021., тя не е завършена. По проекта на Арена Армеец трябваше залата да е многофункционална, да има лекоатлетическа писта, но за да се направи на интересен Борисов тогава излезе и каза "как строяли видите ли комунистите" и свали цената. Как я свали - лиши от лекоатлетическа писта, лиши я от подземните паркинги, взе 2 терена на децата на “Червено знаме“ и каза "Ето аз спетих!"