Иван Ченчев: БСП предлага решения, които работят за хората

Планът за първите 100 дни е насочен към всички проблемни сектори

„Има чуваемост сред хората, тъй като се доказахме като последователната партия, особено в последните 5 години. Излязохме със слогана “Разумните решения“, защото нашите предложения са съгласувани с браншови организации, синдикати и производители .“ Това заяви водачът на листата на "БСП за България" в София-област Иван Ченчев в ефира на Евроком, като допълни: „Важно е в момента хората да усетят по джоба си това, което ще направи държавата. Трябва да върнем държавата в нейните функции, а тя е абдикирала.“

В предаването “Делници“ той посочи една от причините за създаването на Плана за първите 100 дни на управление, че е именно необходимостта от бързото справяне с кризите след сформирането на Народното събрание. „Програмата е насочена към всички проблемни сектори, включително и енергетиката, където предлагаме държавата да поеме първите 200 киловатчаса на енергийно слаби семейства.“ Социалистът обясни, че това е работеща мярка, която се прилага в други държави. „В тази кризи всичко трябва да е насочено към хората, защото държавата това са хората“, каза още той.

Държавният бюджет също е тема за притеснение според Иван Ченчев, затова левицата настоява и останалите партии да влязат в новия парламент с готови решения.