Социалистите в Ботевград с подкрепа за Иван Ченчев като водач на листата и с положителна оценка за свършеното от депутати и министри на БСП

Авг 13, 2022 Новини БСП 0 1713

Реваншизмът срещу БСП взима застрашителни размери – ако кабинетът „Петков“ е уволнил 4-ма от БСП, сега служебното правителство уволни 400, посочи социалистът

Общинската партийна организация на БСП в Ботевград подкрепи номинацията на Иван Ченчев за водач на листата в 26 МИР за предстоящите парламентарни избори на 2 октомври. Социалистите от Ботевград оценяват като положителна работата на парламентарната група в 47-то Народно събрание и на министрите от БСП в коалиционното правителство. Това стана ясно по време на общинската конференция, провела се вчера, на която Иван Ченчев бе гост.

В проекта за решение социалистите приеха, че с инициатива и активното участие на 4-та министри и народните представители беше постигнат реален напредък на законодателството в социалната област като цяло и в частност, в подкрепа за едни от най-уязвимите групи в обществото – младите семейства и пенсионерите. Водачът Иван Ченчев благодари на социалистите в Ботевград, че активно са участвали на последните избори на 14 ноември, с което са наредили София област на 3-то място в страната по изборни резултати.

В своя отчет Иван Ченчев, който е народен представител, избиран последователно от София област в 44-ото, 45-то, 46-то и 47-мо Народно събрание, подчерта, че макар и като по-малка парламентарна група от 26 депутати БСП е свършила повече работа, в сравнение с времето, когато депутатите на БСП бяха 80.

Водачът на социалистите в 26 МИР посочи сериозното увеличение на пенсиите за възрастните хора, увеличението на добавките за майките на 710 лв, и редица социални мерки в подкрепа на хората във времето на кризи.

Ченчев заяви, че ако не е била БСП в коалиционното правителство на Кирил Петков, България щеше да е пряк участник във войната в Украйна. Що се отнася до изгонването на руските 70 руски дипломати и техните семейства Иван Ченчев припомни, че това е станало без знанието на социалистите - БСП е разбрала за това от медиите.

На следващо място водачът в 26 МИР осъди остро антагонизма в партията и пледира за позитивен тон в предстоящата кампания – само така, по думите му, може да бъде защитено в най-силна степен свършеното от БСП, особено в социалната сфера. Той не отмина обстоятелството, че реваншизмът в момента е най-силно изразен спрямо членове на БСП, докато хора на ИТН са оставени на работните си места. Кандидатът за народен представител подчерта, че масовите уволнения в момента са в застрашителни размери, и ако предходното правителство е уволнило 4-ма от БСП, сега служебното правителство е уволнило 400.

Иван Ченчев продължи срещите с в Софийска област – освен със социалистите в Ботевград, той се срещна и разговаря активисти на БСП и жители на село Костенец, и Община Долна Баня.