Иван Ченчев в Правец: Доказахме, че можем!

Социалистите от София област тръгнаха от Правец със силна заявка за вота на 2 април и екип от млади хора

“Тук сме, защото сме отговорни пред децата ни. С чувство за национален дълг към всички, които в продължение на столетия са градили България и са живели с мисълта, че правят това за нас, бъдещите поколения. Днес ние сме отговорните за бъдещите поколения”. С тези думи Иван Ченчев, водач на листата на “БСП за България” откри в Правец предизборната кампания на социалистите в София област.

“БСП доказа, че е социалната партия у нас. Доказа го не на думи, а с обещано и изпълнено”, посочи Иван Ченчев. Хората в зала “Правец” аплодираха думите му за спечелените битки на БСП - в трудна коалиция и с 24 депутати: безплатните детски градини, безплатните учебници за всички деца до 12-ти клас, помощта за младите семейства за втората година от майчинството.

“Продължаваме - предлагаме безплатни лекарства за деца до 14 години. И това не е популизъм, а точни финансови разчети, които сме направили”, заяви водачът на листата на социалистите в София област.

Иван Ченчев беше категоричен, че децата и младите хора остават основна отговорност за БСП: “Такава отговорност е предложението ни младите хора до 26 години да бъдат освободени от данък труд”, посочи той.

„Хората силно подкрепиха националната кауза на БСП децата и бъдещето на България като нация да бъдат опазени и в училищата да не учат децата им, че са родени в грешно тяло и могат да променят пола си“, каза още социалистът.  

Силна млада листа на Софийска област тръгна от Правец за изборите на 2 април. Водачът на социалистите в региона представи кандидатите - активни млади хора, местни авторитети и доказали се в своите сфери специалисти.

Втори след водача Иван Ченчев е представителят на Община Самоков – Михаил Михайлов. Той е председател на БСП в Самоков, заместник-директор на Професионалната гимназия по туризъм, активен млад човек със силна подкрепа в града. Трети е отново активен млад човек – председателят на Младежкото обединение на БСП в Етрополе и общински съветник – финансистът Ивайло Георгиев.

Община Своге е представена от Павел Йорданов, също бивш председател на Младежкото обединение на БСП в града, работещ в сферата на хранително-вкусовата промишленост. Следва го заместник-кметът на Община Елин Пелин Георги Янакиев – той е бакалавър по „Бизнес  администрация“  и е завършил Школа за политически мениджмънт. Със силно представителство на шеста позиция е Ботевград - с инж. Борис Дренов, местен човек, специалист във високотехнологични компании. Кандидат за народен представител в 26 МИР е и д-р Грациела Петрова – детски лекар и специалист с над 20 години стаж в системата на здравеопазването, представител на коалиционния партньор на БСП „Движение за социален хуманизъм“.

Част от екипа е и младият кметски наместник в Осойца и председател на Младежкото обединение на Община Горна Малина - Христина Христова. Община Костинброд е представена от Камелия Кръстанова, студент “Българска филология” и майка на син на 1 година. Община Сливница е представена от Светослав Бориславов - с над 18 години стаж в системата на ВиК. Следва председателят на БСП в Долна Баня Кирил Недев – той е магистър по икономика, завършил с отличие Московския държавен институт по международни отношения. В екипа са още: коалиционният партньор от „Нова зора“ Цветослав Колев, Юлиан Георгиев – активен млад човек, фермер, който развива  семеен бизнес, общински съветник в мандат 2015-2019. Община Копривщица е представена от Славина Радомирова - председател на Българския антифашистки съюз в града, Драгоман – от Зорница Василева, рехабилитатор, бивш председател на БСП в Драгоман и дългогодишен председател на Младежкото обединение на социалистите в града, майка на близнаци, а Божурище – от председателя на общинската партийна организация Владимир Пантов.