Иван Ченчев: Ще продължим да отстояваме политиката за повишаване на доходите

Социалисти към Ченчев: Да не посягат на Паметника на Съветската армия - той е част от паметта ни

“Не трябва да допускаме Паметникът на Съветската армия да бъде съборен или преместен. Той е част от историята, част от паметта ни, никога повече да няма фашизъм.” Това заявиха социалисти от Скравена на среща с водача на листата на “БСП за България” в София-област Иван Ченчев в препълнената зала на Пенсионерския клуб.

Членове и симпатизанти на БСП, жители на общините в Ботевградско, вече започнаха да се подписват в националната подписка Паметникът на Съветската армия да бъде запазен.

“БСП е последователна във всичките години паметникът да не бъде събарян. В цивилизована държава война с паметници не се води, защото това е посегателство срещу история и човешка памет и непризнаване на милиони жертви и саможертви!”, заяви Иван Ченчев. Той припомни, че в Берлин и Виена подобни монументи са поддържани в образцов вид и на тях се гледа с респект и уважение. “Значи там може, а у нас - не?”, реагира водачът на листата на БСП в 26 МИР.

“Доходи, доходи, доходи - за вас, хората, не за олигарси, нечии бизнеси и чужди интереси. Това е политиката, която БСП отстоява и ще продължи да отстоява. Доказателство - изправяме се пред вас и казваме: “Това обещахме - това изпълнихме”, заяви Иван Ченчев и даде примери с извоюваното от БСП - безплатни детски градини и ясли, безплатни учебници до 12-ти клас, увеличение на майчинството през втората година и още мерки в подкрепа за българските семейства.

В разговора за кризата и високите цени социалистите в Ботевградско категорично подкрепиха БСП за това, че трябва да се въведе таван на цените, за да бъде овладяна инфлацията.