Ченчев, БСП: Таван на цените - сега е времето за държавна подкрепа

Иван Ченчев и социалисти се преклониха пред паметта на загиналите антифашисти в местността “Брезовица”

Водачът на листата на “БСП за България” в Софийска област Иван Ченчев и социалисти от Ботевградско се преклониха пред паметта на 12-те антифашисти от този край, отдали живота си за Родината. Пред паметника край местността “Брезовица”, заедно с наследници и родственици на героите, те припомниха историческите събития, отдадоха минута мълчание и поднесоха венци и цветя.

На 17 март 1944 г. тук без съд и присъда са разстреляни 12 антифашисти от Рашково, Литаково, Новачене, Радотина и Игнатица. “Това, че днес сме тук показва, че пазим жива българската памет. БСП последователно и категорично отстоява през годините - паметници не се бутат, те са част от нашата история”, заяви Иван Ченчев. “В Берлин и Виена тези паметници стоят и се поддържат в образцов вид”, добави той към думите на местни хора, че паметникът край “Брезовица” има нужда от почистване и поддръжка.

„На тези, които искат да бутат паметници, им кажете първо да направят един завод, да дадат работа на хората, пък тогава да бутат.“ Така реагираха в ботевградското село Рашково по време на разговора с Иван Ченчев за основния приоритет на БСП днес, във времената на криза, доходи и подкрепа за хората.

Социалисти и жители на Рашково застанаха зад БСП за въвеждане на таван на цените, както и да бъде приет в следващото Народно събрание закон на спекулата.