Иван Ченчев от Искрец: За БСП опазването на децата и българското семейство е национална кауза

Бием тревога за джендър опасността, но работихме и работим семействата да имат доходи и социална подкрепа в тази криза, заяви водачът на социалистите в София-област

“БСП е единствената партия, която застана зад националната кауза българските деца и традиционното българско семейство да бъдат съхранени. Защото това е бъдещето ни като нация”. Това заяви водачът на листата на “БСП за България” за София-област Иван Ченчев на среща с хората в село Искрец край Своге. Заедно с него бяха Павел Йорданов - четвърти в листата и председателят на БСП в Своге Цветомир Борисов. 

Социалистът каза това след като стотици жители от региона заявиха готовност да се подпишат под инициативата на БСП да се проведе референдум за недопускане на джендър идеологията в българските училища. След Искрец Иван Ченчев разговаря с хората в Лакатник, Оплетня, Еленов дол, Свидня и Габровница.

Иван Ченчев показа учебник за 6 клас “Човекът и природата”, в който 12-годишни деца се обучават на това, че могат да бъдат нещо различно от момче и момиче и си избират полова принадлежност. В последвалите разговори родители го подкрепиха и добавиха още шокиращи примери.

“Бием тревога за тази опасност, но работим и ще продължим да работим за това българските семейства да бъдат подпомагани със социални мерки във времената на криза”, каза Ченчев и добави: “Обещахме и изпълнихме учебниците от 1 до 12 клас да са безплатни. Сега настояваме за безплатни лекарства за деца до 14 години, защото в тези трудни времена на кризи е нужна силна държавна подкрепа за хората”.