Ченчев от Костинброд: БСП иска незабавно въвеждане на таван на цените - Европа вече го прави

25.03.2023 г.

“БСП е за незабавно въвеждане таван на цените, като спешна мярка за овладяване на кризата и инфлацията. И това е първото нещо, което ще предприемем в следващото Народно събрание.” Това заяви пред пълна зала в Костинброд водачът на листата на “БСП за България” за София-област Иван Ченчев.

“Когато преди повече от година поискахме таван на цените, ни обвиниха във всички смъртни грехове. Казаха, че не било пазарно, не било европейско, било комунистическо. В същото време, обаче, европейските държави го направиха: Гърция, която е с едно от най-ниските нива на инфлация, въвежда таван на цените и дори дава месечна помощ от 300 евро на всеки гръцки гражданин. Унгария също има таван на цените, във Франция 200 продукта са под 2 евро. Испания, Португалия, вече Словакия, Черно гора, Република Северна Македония въведоха таван на цени. И накрая, преди няколко дни Европейската комисия препоръча фиксирана цена на тока за потребители - т.е. таван на цената на тока. Е, къде е комунизмът тук?“, изтъкна Иван Ченчев.

Заедно с него в срещата се включиха председателят на БСП в Костинброд д-р Николай Йотов и младият кандидат за народен представител на социалистите от града Камелия Кръстанова.

БСП получи мощна подкрепа от хората срещу инициативата джендър идеологията да не бъде допусната в българските училища.

Социалисти и симпатизанти застанаха категорично и зад позицията на БСП паметници у нас да не бъдат събаряни, защото това е българската история и се включиха в националната подписка.

„Много е важно всички в България да разберат какво избират – посоката на някакъв изкривен евро-атлантизъм, който пречупва българския интерес или БСП, която се бори за българския национален интерес”, подчерта Иван Ченчев.