Иван Ченчев от бедстващото Етрополе: Съветниците на БСП от години настояват за превантивни действия

Юни 15, 2023 Новини БСП 0 693

15.06.2023 г.

“Общинските съветници от БСП в Етрополе от години предупреждават и настояват за мерки и реални превантивни действия, с които да се предотврати бедствие като днешното”. Това заяви зам.-председателят на ПГ на „БСП за България“ и депутат от София област Иван Ченчев в Етрополе. 

Заедно с Владимир Александров и негови колеги, общински съветници от БСП, специалисти и местни хора, той бе на място днес на критичните участъци в наводненото Етрополе. При обилните валежи през последната нощ река Малки Искър преля, разруши мостове и наводни къщи.

“Разбрах, че кметът е в отпуск, хората са принудени да се оправят сами. На място съм при хората от наводнените къщи - никой не е реагирал на сигналите им за помощ”, посочи социалистът. 

Иван Ченчев разговаря със заместник-кмета Станка Димитрова, със специалисти от местните служби за предприемане на спешни мерки. “Според прогнозата ще вали още. Хората, чиито къщи бяха залети от придошлата река, са в паника - те трябва да бъдат защитени”, заяви Ченчев.

Общинският съветник от БСП Владимир Александров, който е и в ръководния екип на “Елаците МЕД”, също реагира веднага и се зае да подпомага бедстващи семейства от наводнени къщи до реката.