Корнелия Нинова: В БСП даваме път на младите

Апр 03, 2015 Новини БСП 0 1862

Имаме нужда от нова енергия „Целта на поправките в Устава на БСП е да се даде път на младите хора

 
Имаме нужда от нова енергия
 
„Целта на поправките в Устава на БСП е да се даде път на младите хора.” Това заяви зам.-председателят на ПГ на БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ Корнелия Нинова в предаването „Панорама” по БНТ. Тя обясни, че с поправките се дава възможност за засилване на младежкото представителство в ръководните органи на партията на всички равнища – от общински, през областни партийни организации до Националния съвет на партията. Според нея БСП сега има нужда от нова енергия. „Това ще стане с нови млади хора, с приемственост, с помощ от опитите социалисти”, посочи тя.
 
„На предстоящия конгрес на БСП ще бъдат приети няколко документа- най-важният от тях е Политическата декларация, която представлява документ за държавата. Освен нея ще бъде приета и Платформа за изборите, както и промените в Устава на партията”, анонсира това, което ще се случи на конгреса на БСП тази неделя Корнелия Нинова. Тя обясни, че в политическата декларация партията заявява важните неща за държавата. „Икономиката на малките и средни предприятия, помощ от държавата в областта на здравеопазването, образованието, интелектуалната дейност, инвестиции, демографската криза, за развитие на земеделски кооперации. Предлагаме политики за всяка група дейностти”, обясни народният представител. Тя каза също, че въпросната държавна политика е разработена подробно в Платформата на БСП за местните избори, която всеки избран кмет ще трябва да следва.
 
Ние сме тези, които защитаваме бедните и слабите в България
 
„БСП е тази партия, която защитава бедните хора, слабите, земеделските производители”, категорично заяви Корнелия Нинова в студиото на БНТ. Тя даде пример със създадените законопроекти от БСП. „Наш е законопроектът за възстановяване на данъка на най-бедните в България, също закономпроектът за борбата с монополите, срещу търговските вериги, в защита на малките и средни предприятия. Дадохме и 13 млрд. лева за социални политики. Това доказва думите ни”, категорична бе тя.
 
Политките на ПЕС и БСП се допълват
 
На въпрос какви са отношенията между БСП И ПЕС, тя подчерта, че Действията на двете политически сили не влизат в конфликт. „Политиката на ПЕС и това, което ние правим, не са в противоречие. Напротив, допълват се”, каза тя и обясни разликите в позициите на ПЕС и БСП по отношение на санкциите срещу Русия. „Ние смятаме, че трябва да защитим националния интерес, защото санкциите нанесоха вреда на българската икономика. Затова сме  против санкциите. Искаме да помогнем на българската икономика”, посочи тя.
 
Корнелия Нинова коментира и случващото се с КТБ. Тя изрази мнение, че да се вменява вина на една политическа партия за фалита на КТБ, за това, че тя е била в управление в този момент, е неприемливо. Според нея независимите органи, контролиращи банковите процеси у нас, също подлежат на контрол, защото дават отчети всяка година, откъдето може да се черпи информация за случващшото се в банковата ни система.