Владимир Георгиев: Хората трябва да усетят Левите стандарти чрез конкретни стъпки

Янр 04, 2016 0 4526

Непрекъснато трябва да сме до хората, да ги чуваме, допълва кметът на община Самоков

Доверие за втори пореден мандат се печели трудно и с много работа, твърди кметът на община Самоков - Владимир Георгиев, в своето видео обръщение след проведения в началото на месец декември семинар за представителите на БСП в местната власт.

"Непрекъснато трябва да сме до хората, да ги чуваме. Най-вече тези неща, които ни поставят като проблеми - да видят, че в най-кратки срокове има начини те да се решават!", категоричен е градоначалникът. Преизбирането му като кмет още на първия тур на Местни избори 2015, дава увереност на Георгиев, че поетата от него посока е вярна и трябва да бъде продължена и в новия мандат. Бъдещите приоритети в дейността му са: инфраструктура, образование, благоустрояване на детски градини, развитие на спорт и култура.

"Много е важно хората да усетят Левите стандарти. Как, по какъв начин нашите деца и родителите им да ги усетят, ако ние не направим конкретни стъпки?", заявява кметът и прилага примери за успешната реализация на приетите от БСП "Леви стандарти за управление в местната власт" в община Самоков. Сред тях е запазването на ученическата спортна школа, при която общината е може би единствената в България, която дава заплатите на треньорите. Също така, според сключеното споразумение с фирмата-концесионер, всяко дете може да кара абсолютно безплатно ски на Боровец, по една седмица в месеца. През тази зима споразумението трябва да бъде приложено, заявява Владимир Георгиев.